Árpád Center

Az Árpád Center Irodaház a XIII.kerületi Árbóc utca – Visegrádi utca találkozásánál fekvő saroktelken helyezkedik el, az Árpád- híd pesti hídfőjénél.
Tervezői feladatunk az volt, hogy a kb.15 éve épült, kissé jellegtelen és rideg előcsarnok, illetve lobby térnek markánsabb és oldottabb karaktert adjunk. Feladatunkat nehezítette, hogy az eredeti burkolatokat nem lehetett felbontani, az összes átépítési és felújítási munkát a ház működését legkevésbé zavarva, szakaszolva lehetett csak elvégezni.
A limitált költségvetéshez igazodva választottuk a holland TFD vinyl paneljeit burkolatnak, melyet a meglévő padló- és falburkolatra ragasztottunk. Az eredetileg íves recepciós pultot meg kellett őrizni, de kissé át- és hozzá építettünk, karakterét megváltoztattuk. Burkolata azonos lett a padlóburkolattal, így koncepciónkhoz igazodva semlegesebb a hatása a viszonylag kis térben. A padlón megjelenő grafikai karakter a pulton világító sávokká alakul, így szerves részévé válik a térnek. A dekoratív fal plasztikát, falburkolatot is ehhez a szögletes karakterhez terveztük. Oldásként jelennek meg a befüggesztett, letisztult, szabályos gömb alakú Artemide lámpák, és a nagyon markáns, szobor szerű gesztus-ülőbútor, ellenpontként.

Helyszín: Budapest XIII., Árbóc utca


Árpád Center Árpád Center Árpád Center Árpád Center Árpád Center Árpád Center Árpád Center Árpád Center Árpád Center Árpád Center Árpád Center Árpád Center Árpád Center Árpád Center Árpád Center
loading..